Mijn liefde voor: Fotografie #3

Iets waar ik nog niet zo heel lang mee actief ben, maar wat ik nu al te gek en leuk vind, namelijk Fotografie! Lees je gezellig mee over deze liefde?

Hoe het begon

Het begon allemaal toen ik jong was. Wij nemen elk jaar de videocamera mee op (zomer)vakantie. Ik vond dat helemaal te gek, want dan kon ik alles gaan filmen en vastleggen. Ik hoor je al denken: An, dat heeft toch helemaal niks met fotografie te maken? Nou eigenlijk wel, want toen kreeg ik al zo veel liefde voor het vastleggen van dingen. Wat je bij fotografie ook doet, maar dan in foto’s natuurlijk.

Dus elk jaar bleef ik filmen samen met mijn zusje op vakantie. Wat ik maar tegenkwam bleef ik maar filmen (ook al mocht het soms niet:)). Ik vond tijdschriften met shoots erin altijd geweldig om te zien. De hoek van de foto, het licht en de mensen hun positie. Toen overleed mijn tante en vond ik een oude camera van haar. Niet super super oud, maar oud genoeg dat er van die fotorolletjes in moeten. Het was een Nikon en hij deed het nog. Ondanks dat ik de foto’s niet kon zien, bleef ik er maar mee bezig zijn.

In een weekend ging ik logeren bij mijn nicht. Zij doet heel veel aan rondreizen en heeft dus een camera. Ik was super excited dat ik een paar foto’s mocht maken. Dus we zijn ook op pad geweest en hebben foto’s gemaakt van de natuur en van mensen die aan het dansen waren op een plein! Toen ben ik officieel verslaafd geworden en moest ik wel een eigen camera gaan kopen. Samen met mijn moeder hebben we een camera gekocht. De Nikon D5600 met een Tamron 18/200 lens, waar ik onwijs blij mee ben.

Nu ben ik erg geïnteresseerd in het leven van mensen, dieren en food. Zo ben ik (zoals jullie weten) in oktober naar Marokko geweest. Buiten de stad is heel veel armoede. S’avonds komt daar het nachtleven op gang en zijn we daar naar die arme “dorpjes/straten” geweest. Ik heb zoveel mogelijk foto’s gemaakt om ook te laten zien dat het leven ook veel slechter kan zijn en is op sommige plekken. En ik vind dat we daar af en toe aan herinnerd aan moeten worden.

 

Fotografie

Katten in Marokko

Fotografie

Saar & Elle

Fotografie

Vlinder in Zwitserland

Fotografie

Lunch in Italië

Zo is het allemaal ontstaan en tot nu de dag fotografeer ik. Ik heb een eigen fotografie account op Instagram waar ik mijn foto’s deel (@byannedegrund) Later wil ik er zeker iets mee gaan doen. Fotograaf en/of redacteur bij een tijdschrift? :).

Fotografie

15 April 2020

Tot nu toe deze dag doe ik regelmatig shoots. Paarden en Honden is mijn specialiteit. Dier en mens vind ik het allermooiste samen, omdat de magie dan echt tot leven komt. Ik vind shoots op het strand en in het bos het allermooist en het fijnst om te doen. Hieronder vind je een paar foto’s van de afgelopen tijd. Wil je meer zien? Klik dan op het kopje “fotografie”. Voor vragen of contact, kan je naar het kopje “contact”.