Hoe maak je een Vision Board?

Vision board. Wel eens van gehoord? Het kan je heel veel inspiratie geven en je tot aan het doen zetten. Hoe? Dat lees je hier! Lees je gezellig mee?

Onlangs zat ik een video van Queenofjetlags te kijken en zag ik hoe zij een Vision Board maakte. Super interessant en ik wilde daar meer van weten. Na het kijken van haar video zat ik bomvol ideeën en had ik ook mijn idee voor de Vision Board voor ogen. Ik ben helemaal weg van Pinterest, dus daar heb ik mijn plaatjes vandaan gehaald.

Hoe maak je nu een Vision Board?

Noor (queenofjetlegs) gebruikte powerpoint om het allemaal bij elkaar te plakken en uiteindelijk een screenshot van te maken. Dat heb ik dus ook gedaan. Ik ben eerst gaan zoeken op Pinterest. Mijn board moest werk gerelateerd zijn van mezelf, omdat ik daar soms wat ‘lui’ in ben en graag wat meer doorzettingsvermogen uit wil halen. Ik ben gaan zoeken op de woorden: Business, Blogging, Work, Workspace, Working, Editing, Study, Quotes, Photography, sporting, home workout, planning, reading etc. 

Van al die dingen heb ik 1 á 2 afbeeldingen opgeslagen en geplakt in Powerpoint. Natuurlijk kan je ook een ander programma naar jouw keuze kiezen, maar powerpoint is super handig en denk ook wel dat iedereen dat heeft.

Pro Tip: Maak van tevoren een mapje aan op je laptop/pc en sla daar al je afbeeldingen in op. Het vervelendste is om tussen als je bestanden je foto’s te gaan zoeken en geloof me, je gaat aardig wat afbeeldingen opslaan :).

De laatste stapjes!

Heb je al je plaatjes? Selecteer nu al je afbeeldingen en plak ze in een dia (of als je een ander programma gebruikt, zorg wel dat je de afmeting waar je je afbeeldingen op plakt horizontaal is, want je beeldscherm is dat ook voor als je hem als achtergrond gaat doen bijvoorbeeld!). Heb je meerdere onderwerpen van je afbeeldingen? Zet ze een beetje verspreid neer en wissel soorten afbeeldingen af. Dan weer een plaatje en dan bijvoorbeeld weer een afbeelding met tekst.

Wat een leuk effect geeft, is als je de afbeeldingen een beetje laat overlappen. Dat maakt het toch speels en leuk om naar te kijken en als het goed is, waar je je inspiratie uit kan halen!

Als laatste maak een screenshot van je scherm en je kan je screenshot dan als achtergrond zetten van je laptop/pc! Hoe leuk is dat! Ik heb hem ook als achtergrond gezet en elke keer als ik mijn laptop open sla, scan ik snel alle plaatjes en kan ik er weer tegen aan.

Je kan Vision Boards voor letterlijk alles maken. Werk, privé, school, een soort pitch voor een nieuw idee en ga zo maar door. Super handig dus! Hieronder laat ik mijn uiteindelijke Vision Board zien.

Vision Board

Ik hoop dat jullie net zo geïnspireerd zijn als ik! Heb jij ook een Vision Board gemaakt? Tag mij erin dan op Facebook of Instagram: @travelanlong

X Anne