Dit heb ik gedaan om mijn blog te laten Groeien

Hee peepz! Het is zondag en dus tijd voor een nieuwe post! Leuk dat je er vandaag weer bij bent! Vandaag ga ik jullie vertellen hoe ik mijn blog heb laten groeien door met bepaalde dingen mee te beginnen. Lees je gezellig mee?

1. Pinterest

Ik ben sinds ik weer het bloggen en alles aan het oppakken ben (sinds corona) begonnen met Pinterest. Door Pinterest probeer ik meer bezoekers te werven en te zorgen dat mensen mijn pins opslaan. Meer lezen hoe je verkeer van Pinterest haalt? Klink dat even hier

2. Facebook

Ook ben ik begonnen met Facebook. En dan bedoel ik niet in het algemeen Facebook, maar Facebook GROEPEN! Dit is zo een belangrijk onderdeel als je bezoekers naar je blog wilt krijgen! Wist je dat de meeste bezoekers van mijn blog via Facebook komen? Bizar hé! Omdat je in groepen allemaal hetzelfde doet. Bijvoorbeeld ik zit voor bloggen in verschillende blog groepen waar je links mag delen. Bij fotografie zit ik in speciale fotograaf gezocht groepen. Experimenteer maar. Nu heb ik speciaal voor jou een blogpost gemaakt over hoe je een verleidend stukje tekst kan maken bij jou linkje van je blogpost om mensen te trekken!

3. Specifieker schrijven

Als je een trouwe volger en lezer bent weet je dat ik eerst als slogan had: The Blog For Everyone. Dat was nog heel erg in het begin. Toen ik TA opstartte ben ik nog steeds over alle onderwerpen gaan schrijven wat ik maar wilde. Wel had ik het al in 2 groepen verdeeld, namelijk Blog Business en Lifestyle. Maar nu ben ik voor jonge ondernemers en bloggers aan het schrijven die willen groeien. Veel specifieker dus en kan je meer mensen aantrekken die naar die speciale informatie opzoek zijn!

4. Domeinnaam

Nog iets waardoor ik ervoor heb laten zorgen dat mijn blog is gaan groeien, is door een domeinnaam te kopen. Een domeinnaam zorgt  er namelijk voor dat er geen “.wordpress.com” achter staat. Het ziet er veel professioneler uit, want zeg eerlijk als jij “.wordpress.com” ziet staan dan klik je er minder snel op dan dat je bijvoorbeeld: “www.travelanlong.com” ziet staan. Ik raad je dan ook aan als je echt zeker weet dat je van bloggen meer dan 1x per jaar posten wilt maken, om een domeinnaam te kopen 🙂

5. Een thema kopen

Om je blog er mooier en professioneler uit te laten zien en dus dat je gaat groeien, heb ik een thema via CreativeMarket gekocht. Je hebt verschillende sites waar je speciale WordPress thema’s kan kopen. Verdiep je daar eventjes in en ik raad je dan ook aan om een mooi thema te kiezen en te kopen!

Ik wil met de punten 4 en 5 niet zeggen om geld uit jullie te roven. Natuurlijk kan je beginnen met een gratis domeinnaam via wordpress of dergelijke. Dat is ook helemaal prima! Alleen ik heb uiteindelijk voor de keuze betalen gekozen en dat heeft mij wel laten groeien, daarom vermeld ik het erbij!

6. Professionele foto’s gebruiken

Minder met de telefoon en meer met de camera shooten. Natuurlijk weet ik dan niet iedereen een eigen fotocamera in zijn of haar beschikking heeft. Met de je telefoon kan je ook prachtige beelden schieten, wees niet bang! Maar zorg dat als je je foto iets te donker hebt geschoten, je hem wat oplichterd in bijvoorbeeld de app: ‘Lightroom’. Die is gratis en heeft super tools om van jouw iPhone foto bijna even mooi te maken als van een camera! 

7. SEO inzetten

Ook ben ik de YOAST plugin gaan downloaden om zo mijn keyphrases in te vullen en dus zo mijn seo in te zetten. Door goed je SEO in the vullen onderaan als je klaar bent met een blogpost schrijven, kan Google jouw beter vinden en je informatie beter aanbevelen aan mensen die daar naar opzoek zijn. Er zijn heel veel tutorials op het internet en Youtube te vinden hoe je de plugin moet downloaden en verder. Ik raad je aan om die te kijken en je SEO op en top te maken!

Dit waren de 7 punten waarmee ik ben begonnen om mijn blog te laten groeien. Deed jij ze allemaal al?

x Anne